Almedalsveckan live

Genom åren har det varit media i traditionell form som rapporterat från Almedalsveckan. PR-konsulterna har jagat sina journalister för att få med just sitt event, sitt seminarium eller sin politiker i artiklar och TV-sändningar.
Magnus Ljungkvist och Jonas Morian valde att starta Almedalsbloggen för tre år sedan, och förra året fick de sällskap av fr a bloggande reportrar från Resumé och Dagens Media. I år är det en stark skara namnkunniga personer som satsar på att blogga för Almedalsbloggen – och dess uttryckligt mer socialdemokratiska ådra är inte längre där eftersom bloggarna kan sägas komma från alla håll med Martin Borgs och Annie Johansson, Stina Morian och andra journalister, politiska tjänstemän etc.

Eftersom vi i FRA-lagens spår också sett hur många politiker som har egna bloggar så lär dessa också använda sig av sin kanal ut. Precis som att de pr-konsulter som har “sitt eget Hultsfred” som en känd medieredaktör uttryckte det. På samma sätt så har Politikerbloggen skapat en egen Almedalsblogg, både Viggo Cavling och Claes de Faire bloggar idogt samtidigt som man kör debatt-TV över webben. Aftonbladets Johanna är i Almedalen precis som DNs Anna Lindén. Dagens Media försöker köra mycket rörligt på sin ATUBE (sic!) där man menar sig vara bättre än “1000 bloggare” i pressrummet.

Bambusercrew är också i Almedalen och sänder ett antal seminarier live liksom att såväl SvD och andra tidningar som börjat att nosa på Bambuser har tänkt att sända.
Gissningsvis kommer vi att få direktrapporter via Twitter och Jaiku från seminarier (Björn Mellstrand på JMW har redan recenserat Jan Björklund som tråkig).
Självklart går det att följa via etiketterade blogginlägg på Bloggar.se och via Knuff där det hela kommenteras även från fastlandet s a s.
Så det finns ingen anledning att vänta på de tillrättalagda nyhetsvärderade inslagen – det handlar mer om att ge sig ut och vada i en mängd realtidsrapporter och själv värdera vad man tycker och tror om dagens politiker.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!