När man tar betalt både för gungorna och karusellen


Ett antal tidningar försöker använda sig av MMS och mobilernas kameror för att skapa interaktivitet. Jag har inte tänkt på det förut men idag när jag tittade i Borlänge Tidningar (Dalarnas Tidningar) så slog det mig att det sätt som valts att genomföra det är rätt sjukt – eller om man så vill: omoraliskt.

Man bjuder alltså in sina läsare (som normalt sett betalar för sin prenumeration) att skicka in sina läsarbilder vilka sedan publiceras. Du får inget betalt för publiceringen – i vanliga fall kostar bildpubliceringen tidningen ganska mycket pengar. Den som skickar in en bild betalar också sju kronor per MMS plus den trafikavgift som ens teleoperatör tar ut för att skicka större filer. Gissningsvis tjänar tidningen mellan 2-4 kronor per skickat MMS eftersom man uppenbarligen också köpt en operatör att sköta det hela.

Onekligen ett intressant sätt att skapa interaktivitet med sina läsare och rent publicistiskt känns det väldigt märkligt. Moraliskt är det tveksamt och utifrån ett socialt medieperspektiv visar det tyvärr synen som många tidningar har på sina läsare.

Postningen överflyttad från Researcher.se

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!