Hemma från Göteborg och WAN

Jo jag var där.
Utan att blogga aktivt under tiden, tog tillfället i akt att försöka lyssna och lära, men måste konstatera att jag inte lärde mig så hemskt mycket nytt.
Tyvärr var det alldeles för mycket prat om papper, och inte lika mycket om andra kanaler. Och när de andra kanalerna nämndes var det ofta i förbifarten inte sällan med ordet hot i anslutning.

Några lysande undantag fanns dock, så som Katarina Graffmans föreläsning om ungas medievanor. Fredrik Wass har skrivit om hennes forskning här.
Tyvärr var hennes föreläsning en av de minst välbesökta under hela kongressen. Inte ens Axel Håkansson från Medievärlden var där. Annars ska han ha en stor eloge för sitt idoga arbete under hela kongressen, han Bambusade nästan oavbrutet, föreläsningar och intervjuer, och för den som inte var där eller vill repetera kan jag varmt rekommendera Medievärldens Bambuserkanal.

Intressant och nyttig var också Juan Antonio Giner, vars budskap finns utmärkt sammanfattad på Media Culpa. Inte för att det känns särskilt nytt, men jag tror att många behövde höra det han hade att säga. Hans Kullin på Media Culpa bloggade för övrigt under hela kongressen så titta in hos honom och läs mer. Förutom att blogga var han också med och dansade runt midsommarstången. Fyra minuter in i videon kan ni se honom. :)

Också Martin Jönsson bloggade från WAN och han har gjort en bra sammanfattning här, som stämmer rätt bra överens med min egen uppfattning av tillställningen.

WAN var alltså en salig blandning av allt från allvarsamma ögonblick som när The Golden Pen of Freedom delades ut till Li Changquing som inte själv kunde närvara, till intressant mingel och roliga fester.
Det är alltid intressant att få höra hur det ser ut i resten av världen, och hur det resoneras bland tidningsägarna. Trots att det var nedslående att inse att många fortfarande ser internet som ett tvång där man på något sätt måste befinna sig men som ändå inte anses vara lika på riktigt som den tryckta tidningen.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!