Fildelning och Play Rapport – igen

Idag föll domen i Sveriges största fildelningsrättegång. Niclas har kommenterat det hela här.
Själv så kommenterar jag med en enkel hänvisning till en nyhet som känns betydligt modernare än att straffa fildelare. NIN sällar sig till banden som förstått att använda sig av den nya tekniken och generositet gentemot sina fans instället för att motarbeta dem båda. Mer sånt.

Idag lanserades sajten Play Rapport på riktigt. Och vi var visst inte de enda bloggarna som fick mail från självaste Claes Elfsberg.

I övrigt är det svårt att inte hålla med Martin Jönsson om att SVT verkar ha förstått detta med sociala medier och använder dem på bästa tänkbara sätt, vilket inte minst Elfsbergs mail till bloggosfären visar. Och redan när de började testa för ett par veckor sedan skickades länkar via Facebook med uppmaning att tycka till, och jag fick dessutom direkt respons från redaktionen på mitt tyckande.

På Jaiku uppmärksammades ett problem med embedkoderna som snabbt vidarebefordrades till redaktionen som genast försökte lösa problemet. Tack vare att sajten öppnades innan premiären och sidan därmed recenserades bland annat i What’s Next får vi hoppas att de slipper en del barnsjukdomar. (även om många kanske trodde att de råkade på barnsjukdomar under testperioden)
Rapportredaktionen har helt enkelt gett oss ett riktigt bra exempel på hur gammelmedia kan använda sig av Webb 2.0 för att skapa något nytt.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!