Veckan som gick – vecka 17

Förra veckan var det Nyhetskanalen. Den här veckan körde playrapport igång sin tv-sajt. Spontant känns den betydligt mer användarvänlig än Nyhetskanalen, bättre upplägg, lätt att hitta och enkel i sin design. Inslagen spelas i Flash och man kan embedda dem på den egna sidan.

Jonas Morian tar upp utgivarskap och ansvar på bloggar med hänvisning till PO Yrsa Stenius som vill ta krafttag mot bloggare och tycker att de borde polisanmälas oftare… I en ny värld kan inte gamla normer gälla. Vi måste skapa nya. Utan att inskränka på yttrandefriheten. Det känns som om polisen har annat att ägna sig åt än att jaga bloggare som kastar paj på varandra.

Anders Mildner funderar över meddelarskyddet i en värld där alla blivit journalister. Som jag brukar säga – vi måste kasta upp alla journalistiska mantran i luften och landa dem i den nya världen så att de fungerar enligt nu och framtida rådande omständigheter.

Att IT-strategi är något som alldeles för sällan integreras i resten av versamheten är knappast något nytt för oss svenskar. Men vem kunde tro att vi var sämst i Europa?

Peter på Fleecelabs skriver som alltid intressant, denna gång om virulenta nätverk. Också SuperAnton skriver om virala looper.

Via Peter hitar jag också den här intressanta listan över olika skäl till att folk använder sociala nätverk. Bra och enkelt verktyg för den som vill bygga sociala nätverkstjänster. Inget nytt kanske, men bra att påminnas om. Intressant kanske att många ser själva möjligheten att själv göra en insats och hjälpa till som ett starkt skäl, inte mins när det gäller wikipedia.

Martin på GCI Stockholm skriver om nödvändigheten i att variera sin informationsspridning. Både för företag men också för traditionella medier. Att hitta lägen där notisen eller kanske bara en twitterrad räcker, och andra där den långa genomarbetade texten gör större nytta.

Erik Stattin på Mymarkup skriver om RSS. Om varför folk inte använder det. Tänkvärt.

Joakim Jardenberg på Mindpark, tillika initiativtagare till den svenska WordPressklubben strålade av lycka när han konstaterade att Anna Serners wordpressblogg stod emot hackarna som gav sig på TU och orsakade att alla tu.se, medievärlden, dagspress.se, tidningen i skolan och PO:s sajt låg nere under ganska lång tid.

Att bloggar börjar bli en faktor att räkna med är knappast nytt. Nu finns nya siffror som visar hur bloggläsare påverkas av bloggar när de gör sina inköp. Samtidigt som många verkar ogilla bloggreklam och anser att reklam gör att bloggaren tappar trovärdighet.

I torsdags satt Martin Jönsson i Mindparksoffan. SvD passade på att embedda Mindparkstreamingen från besöket.

IDG skriver om hur man gör en egen Wiki. Pedagogiskt och bra. Jag har dock inte hunnit testa.

Mildner skriver mycket bra om Lars Norén och lyckas använda honom och hans sätt att kommunicera som exempel på den totala motsatsen till den direktkommunikation som idag sker på internet i de sociala medierna.

Fredrik Wass har skrivit om Chris Andersons nya mantra Free. Nu ska allt bli gratis. På Bisonblog bjuder Fredrik dessutom på en intervju med Micael Dahlén som inte finns med i tidningen.

Veckans video blir playrapports egen kanalpresentation, där vi får veta att man måste betala tv-licens för att titta och att Claes Elfsberg hoppas bli mer igenkänd bland unga på stan:

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!