Disruptive Media liveblogg V – Anna Caracolias

Anna Caracolias – ägare och grundare för Adimo – företag i mobilbranschen.

Presenteras som mobildrottningen av Sverige.

Anna stönar och pustar när hon hör om sociala medier och undrar hur människor orkar med så mycket information och menar att det måste ta väldigt mycket tid. En fördel med den mobila kanalen är att det enligt Anna blir enklare att smalna av och sortera ut så att det inte tar så mycket plats, och det man gör måste vara konkret.

Konstaterande: Alla har en mobiltelefon. Det finns fördomar om att det är svårt att komma igång med mobilt surfande, men Anna menar att det finns väldigt många program och applikationer som kan användas i mobilen, fler tidningar har mobila tjänster, eniro har det, osv..

Vad ska mobilen användas till? Vad kan man skicka ut i mobilen? Framförallt måste man göra särskilda tillämpningar till mobilen. Och allt som finns på webben behöver inte finnas i mobilen. Anna själv älskar SL:s reseplanerare för mobilen.

Samarbete – samverkan. Få olika medier och olika sorters kanaler att samarbeta med varann.

Mobil kommunikationsstrategi måste finnas om man ska gå in i mobil närvaro. Alla vill finnas i mobilerna men få har strategier och vet inte hur de ska koppla ihop mobiltjänsterna med övriga kanaler.

SAS ställde sig frågan – Vad ska de mobila tjänsterna användas till? Tjäna pengar? Det var tanken från början men har visat sig svårt när SAS testade. Då tänkte de om och försökte hitta sätt att spara/minska kostnader. En konkret plan och ett mål som visade sig fungera. SAS fick pris för den bästa mobila applikationen och är extremt på, samtidigt som de har en usel webb…

Affärsmodeller svårt när det är svårt hitta bra betallösningar. Folk är inte ännu benägna att använda kreditkort över mobilen, och sms fungerar inte när operatören tar en massa mellan.

PR-byråer och Mediebyråer samt reklambranschen måste samverka och göra en kraftsamling när det gäller allt det nya, tycker Anna. Alla måste bli mycket mer kreativa.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!