Veckan som gick – vecka 13

Det ska ärligen sägas att vi båda legat lite lågt ett tag och inte riktigt hängt med i svängarna den senaste veckan. Det händer saker hela tiden och fort går det. Men här kommer ändå ett försök att tipsa om saker som skrivits under veckan som gick. Här kan vi ju passa på att säga att vi tacksamt tar emot tips om saker som händer i mediabranschen, sånt vi kan skriva mer om.

Så: Idag inleds en internationell konferens om bloggar och sociala medier i Seattle. PM och Leo är där, så det kan vara idé att spana in deras blogg under veckan.

Mattias Östmar aka PRfekt har börjat jobba på JMW kommunikation och förutom att han lyckades sätta igång larmet sin första arbetsdag har han även skrivit en intressant postning om vad som händer med medierna. Leif Kajrup inspirerades att skriva och fundera över gränsdragningar mellan kommunikation, reklam, media.

Och Fibrer ser på marknadsföring i sociala medier ur ett lite annat perspektiv.

Gratis är gott. Nu kan alla South Park-frälsta kolla gamla avsnitt. South Park Studios bjuder.

Next generation internet har hittat en bra sammanfattning av hur företag bäst kan använda sig av sociala medier.
“Ovan fem mycket enkla och grundläggande delar kan te sig fruktansvärt självklara för de flesta, men hur många företag kommunicerar på internet enl ovan 5 regler och då är detta endast några punkter, men det spelar i sammanhanget ingen större roll. Trots många sociala riddare som andas transparens och öppenhet så är det svårt när det väl kommer till kritan för företagen och dessutom har företagen som “bistår” företag med webb, inte alltid koll heller.”
Här finns jobb för alla sociala riddare.

Sandra på Mindpark tipsar om Etsy som har förstått grejen.

Yahoo går in i Opensocial.

Vassa Eggen ger oss en rätt kul lista på frågor man ska ställa till sin sociala media-konsult. Han har hittat den här. “Och om alla ställde de här frågorna skulle ingen använda sådana konsulter…”

Så till frågan om hur stor makt bloggosfären egentligen har. Påskupproret blev inte någon större hit. Men Resursbloggen ger inte upp. Här ser vi i och för sig också lite grann av the long tail, nämligen det faktum att det är svårt att samla alla till en fråga, däremot får fler frågor plats fast i mindre skala. Demokrati kallas det också och Anders Mildner skiver bra om det här.

Jörgen Eklund funderar över gräsrotsmedia.

Och med tanke på vad som händer i andra delar av världen är det viktigt tycker jag att påminna oss om att vi lever i ett demokratiskt land, och använda oss av det faktumet så långt vi kan.

Så är det flera tidningar som fått tillstånd att sända teve i det digitala nätet. Ska bli intressant att se fortsättningen. Svenåke Boström skriver om det och en del annat här.

Hittade den här listan på twitterapplikationer. Och så den här friendfeedkritiska postningen från Silicon Valley.

Frisim skriver om bloggportalstjänsten Alltop.com. Det är bra att samla på ett ställe. Men frågan är hur många olika samlingssajter man ska behöva ha i sin rss-läsare…

Och lite apropå hur saker sprider sig och hålls ihop pågick en intressant diskussion på Jaiku i veckan.

Vassa Eggen tipsar om hyperlokalt i Florida.

Mickey J Barczyk har grottat ner sig i bloggstatistik och förklarar att den som vill ha läsare till sin blogg inte får någon större hjälp av twingly. Sedan kan det ju finnas olika syften med twingly, som att ge tidningsläsaren mervärde i form av de åsikter, fakta och funderingar som bloggskrivare har. Hur som helst, en läsvärd postning! (som är en del i hans bloggskola)

Sen vet jag inte om det här är bra eller dåligt men kanske lite småkul:

Jo. Den är faktiskt riktigt dålig.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!